Гурт Ot Vinta не пустили до Польщі

max

Неприємна історія трапилася із рівненським гуртом Ot Vinta. Повідомлялося, що гурт збирався відіграти концерт на святкуванні Івана Купала у Перемишлі. Однак, слово взяли місцеві активісти, які у листі до мера Перемишлю поскаржился, що виступ гурту із відкритою підтримкою українського націоналізму завдає їм образи. Частину цих активістів складали футбольні хулігани, які заявили, що не можуть гарантувати безпеку, якщо Ot Vinta все ж зіграють на святі. Мер Перемишлю виступ українского гурту скасував. Після цього Ot Vinta отримали запрошення відіграти концерт на одному з найбільших майданчиків Варшави. 

Але по дорозі до столиці Польщі, при проходженні кордону, музикантів гурту було затримано. Після 9-годинних перевірок і співбесід із польськими прикордонниками дозволу в'їхати так і не було отримано. В неофіціальних розмовах офіцери-прикордонники заявили, що мають наказа МЗС Польші не пропускати гурт на свою територію. І пригрозили не наполягати, бо анулюють відкриті 5-річні Шенгенські візи.

На інцидент вже відреагувало наше посольство у Польщі. Воно виказало сум, що гурт Ot Vinta став "заручником емоційної істерії та нічим необґрунтованих фобій певних середовищ у дружній нам Польщі."

Ot Vinta вже у дорозі до рідного Рівного.

Коментарі

usr-av

ЗАЛОГІНИТИСЬ

ЗАЛОГІНИТИСЬ


ЗАЛОГІНИТИСЬ