Пішов з життя легендарний співак Дмитро Гнатюк

Сумна новина прийшла в цей п'ятничний передсвятковий вечір. Лише місяць тому ми вітали Дмитра Михайловича Гнатюка із 91-м днем народження, а сьогодні стало відомо, що легедарний прадідусь української фолк-сцени пішов з життя. Громадянська панахида і прощання з великим співаком відбудеться 4-го травня у його рідній Національній опері.

Дмитро Гнатюк народився в 1925-му на Буковині, коли та була ще у складі Румунії. Творчу кар'єру починав у Чернівцях, після чого майже 40 років був солістом Київського оперного театру. Був абсолютним народним улюбленцем, справжньою зіркою української пісні. Дмитро Гнатюк був першим виконавцем пісень, які, по факту, вже давно стали народними: "Рідна мати моя", "Два кольори", "Як тебе не любити, Києве мій". Довгі роки Гнатюк продовжував як творче, так і громадське життя. Так, у 2004-му році майже 80-річний Дмитро Гнатюк виступав перед активістами першого Майдану.

В пам'ять про великого Артиста пропонуємо послухати пісню, яка, ми переконані, через кілька десятків років точно буде на Соловейку, як справжня народна пісня:

Коментарі

usr-av

ЗАЛОГІНИТИСЬ

ЗАЛОГІНИТИСЬ


ЗАЛОГІНИТИСЬ