Різдвяний фольк-путівник по Києву

Наближається Різдво – одне із найулюбленіших свят українців. Попереду чимало вихідних, а значить у столиці очікується безліч цікавих концертів та заходів, на яких виступлять і представники культурного простору «Соловейка». Аби допомогти тобі розібратися у тому розмаїтті подій, ми вирішили зробити наш власний різдвяний фольк-путівник по Києву.

Отже.

“Зимова країна мрій” цього року прописалася на території ВДНГ, де розмістився великий розважальний комплекс “Зимова країна”. Фестиваль, який вже традиційно проводить Олег Скрипка, відбудеться 7-го січня. В програмі зимові розваги, виставка-ярмарок майстрів та, звичайно ж, безліч музики. Так, очікується різдвяний вертеп від Божичів та Рожаниці, колоритні Веселі вуйки, ну і традиційно у фіналі великий виступ Олега Скрипки та Ле Гранд Оркестру.

Також 7-го січня в рамках проекту “Наше Різдво” відбудеться великий концерт Тараса Чубая та гурту “Плач Єремії”. Послухати “Миколая бородатого”, “Спи, Ісусе, спи” та інші різдвяні і не дуже хіти артиста можна буде о 19-00 на Контрактовій площі. Вхід вільний.

Великі різдвяні святкування очікуються і у скансені “Мамаєва Слобода” (вул. М. Донця, 2). Виставка-ярмарок майстрів, страви традиційної української кухні, а також безліч традицій та обрядів. О 12-00 до парку завітають дівчата із гурту Vroda та колядуватимуть від хати до хати. Також протягом дня очікуються виступи аматорських та дитячих колективів. Отже все буде максимально аутентично і смачно :)

Ну і, звичайно ж, не стоятиме осторонь і головний новорічно-різдвяний майданчик між Двома дзвіницями. Вже 6-го січня запланований фестиваль дідуха — головної різдвяної прикраси. На фестивалі виступатимуть творчі народні колективи з усієї України, які презентують свої театралізовані вертепи у різдвяній ході від Михайлівської до Софійської площі, а також позмагатимуться у конкурсі колядок.

Гарного відпочинку та щасливого Різдва!

Коментарі

usr-av

ЗАЛОГІНИТИСЬ

ЗАЛОГІНИТИСЬ


ЗАЛОГІНИТИСЬ