Вакарчук емоційно поставив на місце Потапа за неповагу до народної пісні

Скандалом завершився один із ефірів талант-шоу "Голос країни". Учасники шоу з команди Святослава Вакарчука нігерієць Аняня Удогво и Чингіз Мустафаєв з Азербайджану виконували пісню "Реве та стогне Дніпр широкий" на слова Тараса Шевченка, яка давно вже вважається народною. Чудовий музичний номер чомусь визвав сміх у одного з тренерів продюсера Потапа, якого потішив український акцент учасників дуету.

Така оцінка викликала дуже емоційну реакцію у Святослава Вакарчука, чия промова у відповідь вийшла дуже сильною:

“Українська культура і українська держава не зводяться до ідеї, хто тут народився або хто як говорить. Це земля, яку люблять і відчувають всі, хто на ній зараз знаходиться і живе.

Такі, як Ваня (Дорн. – прим.), які приїхали з іншої країни, а сьогодні прославляють Україну, незалежно від того, якою мовою вони співають. Такі як Аняня і Чингіз, які, так з акцентом, так по-своєму, але так щиро заспівали сьогодні.

Я вважаю за краще мати в цій країні таких співаків – ці дві людини для мене були сьогодні більше українськими, ніж ті, хто розповідає, як любить свою країну і кожен день її обкрадає, або кожен день формально виходить на сцену, щоб заробити черговий гонорар”, – сказав лідер "Океану Ельзи".

Повний запис виступу учасників та емоціональний спіч Вакарчука:

Коментарі

usr-av

ЗАЛОГІНИТИСЬ

ЗАЛОГІНИТИСЬ


ЗАЛОГІНИТИСЬ